Szövegdoboz: Út a gyönyörhöz - és a gátló tényezők

 A férfiak ezen a téren is jobban járnak, hiszen beérik a testi gyönyörrel az aktusok során, ám a nők érzelemvilága másként van hangolva. Az ilyen buktatók elkerülése érdekében érdemes megfogadniuk az alábbi tanácsokat:

· Igyekezzenek olyan partnerkapcsolatot kialakítani, amely teljes érzelmi biztonságot nyújt, s akár hosszú távra is tervezhető.

· Csak akkor kerüljön sor szeretkezésre, ha zavartalanok a körülmények, s valóban kedvet éreznek hozzá. Ez nem zárja ki, hogy engedjék, hadd próbálja a partnerük felhangolni a vágyukat. Ha nem sikerül neki, bántó felhang nélkül, de merjenek nemet mondani.

· Pontosan ismerjék meg testük reakció képességét, inger igényét, az ingerlés legmegfelelőbb technikáját.

· Ragaszkodjanak testi és lelki igényeiknek megfelelő gazdag, kultúrált előjátékhoz és a kötelező kölcsönösség alapján viszonozzák is társuk törődését, igyekezetét.

· Nehézségek esetén hívják segítségül a vágyfantáziákat. Ha még nincs ilyen, alkossanak egyet.

· A szeretkezés alatt gyakorolják a tökéletes ellazulást, zárják ki a napi gondokat, figyeljék testünk üzeneteit, de ne görcsösen koncentráljanak az aktusra. Ehelyett éljék át, lebegjenek. Ugyancsak figyeljenek a partnerükre és fogadják örömmel, ha látják, hogy ő is élvezi az együttlétet. Engedjék, hogy eltöltse a hála és szeretet iránta, aki a gyönyörhöz segíti testét és lelkét.

Régóta tart a vita arról, hogy melyik jobb: a csiklón direktben kiváltott orgazmus, vagy az, amelyet a hüvelyben élnek meg?  Az amerikai szexológusok felmérései szerint az előbbiért az „igen erősen emancipált”, menedzser típusú hölgyek lelkesednek, és vad, mindent elsöprő élménynek nevezik. A hüvelyi orgazmust a szolidabb hölgyek tartják élvezetesebbnek, és „boldog gyönyörnek” minősítik. A kor egyik nem éppen szerencsés hozadékának tekinthetjük, hogy az elmúlt néhány évtizedben a felpörgetett, célratörő orgazmus-centrikus aktusok teret nyertek a meghitt szeretkezésekkel szemben. Többi között ez okozza, hogy igen sokan a technikailag jól kivitelezett, és orgazmussal végződő közösülések ellenére sem éreznek kielégülést. Érdemes ezért emlékeztetni arra, hogy a tartós, oldott, intim együttlétek esemény sorozata alatt gyűlhet össze annyi kellemes fizikai és lelki élmény, amennyi a szexuális jóllakottság érzéséhez szükséges. Egy hasonlattal élve: ha kirándulni megyünk, nem az a célunk, hogy azonnal fent legyünk a hegytetőn, hiszen útközben élvezni szeretnénk az erdő látványát, a virágok illatát, a madarak csicsergését és a természet számos más csodáját is.  

Orgazmust gátló fizikai tényezők

  Végezetül ismertetni szeretném azokat a szervi-fizikai okokat is, amelyek gátolhatják, vagy lehetetlenné teszik az orgazmus elérését. Jó ezekről tudnunk, hiszen ha bármelyikben érintettek vagyunk, felismerhetjük, hogy nem pszichológusi, hanem orvosi segítségre van szükségünk. Más esetekben viszont minden bizonnyal lelki okok állják útját a beteljesülésnek, s ilyenkor az eddig leírtakat szem előtt tartva, saját belső erőink felhasználásával is boldogulhatunk. Lássuk tehát a leggyakoribb gátló fizikai okokat:

· a szülés alatt medencei sérülések érhetik a babát, ezek miatt pedig felnőtt korban a szexuális izgalomhoz és gyakorlathoz igen gyakran fájdalom társul.

· ugyancsak a szülés folyamán berepedhet az anyuka csiklójának, vagy a kisajkainak szövetállománya, s ha ezek nem gyógyulnak tökéletesen, akkor nem tud kialakulni az orgasztikus mandzsetta sem. Amennyiben a gát izomzata reped meg, s annak zegzugos hegei sem gyógyulnak be, a tág vagina és az ugyancsak jelentkező „mandzsetta”- hiány állja útját az orgazmusnak.

· Néhány veleszületett rendellenesség, közöttük első sorban a csikló fitymájának hiánya, vagy a kisajkak fejletlensége ugyanezzel jár.

· Balesetek során elszenvedett különféle hátgerinc-sérülések, és egyéb idegbántalmak megszakíthatják az orgazmusért felelős reflexívet. Ilyenkor székelési, vizelési zavarok, bénulások hívják fel a figyelmet a csúcsélmény elmaradásának valódi okára.

· Fiatal lányok orgazmus hiányáért a kismedencei szerkezet fejletlensége a felelős, hiszen emiatt elégtelen a vérbőség, s nem következhet be az áhított siker.

· A női szervezet hormon működésének bizonyos szakaszaiban nehezen, vagy egyáltalán nem váltható ki az orgazmus. A jó eredmény általában a tüszőrepedés és a vérzés megindulása közötti időszakban várható, amikor a legkedvezőbb az alhasi szervek vérbősége, s ezzel a nők élvezőképessége is optimálisabb.

 

Bármilyen eredetű is a szexuális problémánk, ezt sem szégyellni, sem pedig vállrándítással elintézni nem szabad. Már tudjuk: - a harmonikus nemi élet kovásza a párkapcsolatoknak, ám tudatosan kell munkálkodni e harmónia kialakításáért. Az a hölgy, aki ad magára, meglehetősen sok időt tölt a tükör előtt szépítkezéssel. Legalább ennyit kellene foglalkozni a partneri viszony ápolásával, a naponta keletkező feszültségek, problémák közös orvoslásával. Ez, -mint ahogyan az a leírtakból remélhetően kiderült,- bizonyos áttételeken keresztül mindenképpen szolgálná a nemi örömök gyarapodását is. 

 

A női hüvely idegellátottsága szegényes. A bemenettől számítva csak néhány centiméter távolságig találhatók a szexuális élvezet kiváltását (is) szolgáló idegvégződések. Rövidebb pénisz is alkalmas tehát a női orgazmus előidézéséhez. Sok esetben javít a nemi élményen, a gyorsabb, de sekélyebb behatolás, valamint ezzel egyidőben a csikló ingerlése.

  

Azok a lányok, asszonyok, akiket gyengéd, figyelmes partnerrel örvendeztette meg a szerencse - az előbb-utóbb kielégítőnek fogja találni a nemi életét.  A fiatalabb, kevés sorscsapást elviselt, mondhatni érintetlen idegrendszerű és pszichéjű hölgyek olyan művészi tökélyre fejleszthetik az orgazmus készségüket, hogy még akkor is képesek lesznek a csúcsörömre, ha kezdetben nem nagy kedvet éreztek hozzá. Mintha csak azt mondanák, „ha viszont már csinálom, akkor legyen is jó!” És jó lesz.    Érdemes azonban szót ejteni arról, hogy közülük is sokan, - bár orgazmus koronázza a közösüléseiket - mégis valamiféle megmagyarázhatatlan hiányérzésről számolnak be. A sors fintora: nem egyszer a szexuálisan megfelelő férjük, partnerük mellett szeretőt is tartanak, noha azzal sohasem jutnak az ágyban a csillagokig  Ennek az lehet a magyarázata, hogy állandó társukkal sikerül ugyan technikailag tökéletesen végigzongorázniuk a pásztorórát, s ennek gyümölcseként rendszerint jelentkezik is a csúcsélmény, ám különböző okokból lelkileg nem elégülnek ki.