Szövegdoboz: Óh az a csodálatos orgazmus

  A megfelelő előjáték voltaképpen nem is az ágyban kezdődik, hanem akkor, amikor mindkét fél érzi, „hogy valami van a levegőben”. Az asszony kellemes izgalommal tapasztalja, hogy a férje a szokásosnál hosszabban legelteti rajta a szemét, duruzsol, jópofáskodik, az átlagosnál készségesebben segít az esti teendőkben, hogy mielőbb ágyba bújhassanak. Meglepően sokan akadnak viszont, akik a rendeléseken arról számolnak be, hogy ilyenkor efféle gondolatok jutnak az eszükbe: „persze, mert akar valamit”, „csak a szeretkezés reményében figyelmesebb velem,” „hát nem vagyok szex-objektum” és váratlanul idegesek, dühösek lesznek. Még akkor is, ha valójában maguk is kívánnák a folytatást. Első receptünk ezért: akin erőt vesznek az efféle gondolatok, az sürgősen hessegesse el őket! Tessék sutba hajítani az emancipáció káros eszmei melléktermékeit, amelyek soha nem látott módon mérgezik a két nem kapcsolatát. A férfi azért (is) férfi, hogy megkívánja a párját, és jól teszi, ha ezt valamiképpen érzékelteti. A nő pedig azért (is) nő, hogy bátran, mindenféle fenntartás nélkül engedjen a saját vágyainak.

   Szerencsére a lányok, asszonyok nagyobbik hányada átadja magát a várakozás izgalmának. Valamilyen sajátos antennarendszer segítségével felfogják társuk belső vibrálását, s ez elindítja, erősíti bennük is a késztetést. A tevés-vevés alatt a párok gyakrabban érintik meg egymást, gyors puszit váltanak, s gondolataik között megjelenik a korábbi szeretkezések néhány mozzanata. Ez a sajátságos lelki előkészület begyújtja a hormon háztartást is. Egyenlőre kis mértékben megemelkedik a vérnyomás, szaporodik a pulzusszám. Az elő-előjáték folytatódhat a fürdőszobában, közös zuhanyozás, lemosdatás, vagy más, kialakult szokások formájában. Ez tovább segíti az intim hangulat kialakulását, amely azután az ágyban éri el a tetőpontját. Ott kerül sor az „igazi” előjátékra, a test és a lélek felhangolására. Az alábbiakat voltaképpen férfiaknak kellene olvasniuk, hiszen az ő (igen kellemes) feladataik következnek. Nagyon fontos, hogy gyengédek legyenek, képességeikhez mérten szavakkal is igyekezzenek elandalítani a párjukat. Még a „legegyenjogúbb” nőkből sem veszett ki az igény a biztonságra, védelemre, noha sokan tagadják ezt. Az általánost képviselő szerencsések őszintén szeretnek elmerülni partnerük karjában, és élvezni, amint a hajukat simogatják, szemüket csókolgatják. Az értő férfi ugyanis ezzel kezdi. Majd végig cirógatja szájával és ujjaival párja egész testét, elidőzik a kellemes bizsergést okozó érzékenyebb részeknél. Tessék csak figyelni: hosszú percek teltek el a szemek összevillanása óta, minkét félben erősödött a belső izgalom, de a nemi szerveket, - bele értve a melleket is, - még mindig nem érintették! Ennek akkor jön el az ideje, amikor a „lágy” előjátéktól nedvesedni kezd a hüvely, s a gát izomzatának néhány rándulása jelzi, hogy megindult felfelé az izgalmi görbe. Most már rátérhetnek a „kemény” előjátékra is.

Az örömhöz vezető út és az érzékeny „kistestvér”

 A „kemény” előjáték alatt a nemi szervek kölcsönös simogatására, vagy kölcsönös megegyezés szerint nyelvvel, szájjal történő ingerlésére is sor kerül. A szexuális kultúra és az egyéni ízlés dönti el, hogy mindez miként történik. A nőknél a csiklónak jut a döntő szerep. Ez az apró szervecske szövettani és anatómiai felépítését tekintve egy mini pénisznek tekinthető. Ingerlésekor ugyanúgy megtelik vérrel, s felágaskodik, mint terjedelmesebb „testvére”. Mivel igen érzékeny, direkt simogatása sokak számára egy idő után fájdalmas lehet. Ebben az esetben érdemes a nagyajkakkal borítva, enyhe, majd erőteljesebb nyomást gyakorolni rá, vagy körkörös mozdulatokkal felhangolni.

  Ha zavartalan az együttlét, a nő szexuális izgalma egy lassú, elnyújtott pályán folyamatosan ível fölfelé, majd elér egy hosszabb, úgynevezett plató szakaszt, amely voltaképpen tartós, nagyon kellemes állapotot jelent.

  Itt megállnék egy pillanatra, mert mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a férfi szexusa teljesen másként szerveződik, s ez megzavarhatja a párok harmóniáját. Az erősebb nem izgalma ugyanis gyorsan és meredeken szökik fölfelé, s fiatalabb korban kevés ingerlés és igen rövid idő is elegendő a magömléshez. Ez pedig sok esetben gondot jelent. A szeretkezés során,- beleértve az előjátékot és a közösülést is, - a partnereknek két különböző célra kell koncentrálniuk: a hölgyeknek arra, hogy bizonyos időhatáron belül elérjék az orgazmust, férfipartnerüknek pedig arra, hogy leküzdjék a magömlési ingerüket s tartósan képesek legyenek péniszüket „munkára fogni”. A „tartósság” vagy a „bizonyos időhatár” alatt azt értem, hogy egymás testi-lelki adottságait és igényeit kiismerve a férfi addig tudjon kopulálni (a pénisz ki-be mozgása a hüvelyben) míg párja fel nem jut a csúcsra. Ez friss kapcsolatokban csak szerencsés esetekben következik be azonnal. Az összhangot rendszerint több próbálkozás után sikerül kialakítani.

  Az elmondottak miatt fontos, hogy mindenki jól ismerje saját testének reakcióit, s félreérthetetlen jelzésekkel közölje partnerével, hogy mennyi előjátékra van szüksége, s mikor kerüljön sor a pénisz bevezetésére. Bár nagyon is egyéni adottságok határozzák meg ezeket az igényeket, bizonyos átlagolás után mégis azt mondhatjuk, hogy egymást szerető, egészséges párok esetében, zavartalan körülmények között, 15-30 perces előjáték után nagyjából 10-15 percig tartó közösülés elegendő szokott lenni a női orgazmus eléréséhez.

Orgasztikus mandzsetta

  És most térjünk vissza az imént vázolt plató-szakaszhoz. Ennek valamelyik pontján már elkezdődött, s azóta folyamatosan tart a kopuláció. A test működése ilyenkor teljesen megváltozik. A vérnyomás emelkedik, a szív szaporábban ver, a szembogár kitágul, a méh simaizomzata többször összerándul, a méh-üregből nyák ürül a hüvelybe, s a Bartolin mirigyek is fokozottan váladékoznak.

  A közösülés alatt maga a szemérem-test is különleges dolgokat művel. A kis szeméremajkak például már az izgalmi szakasz kezdetén megtelnek vérrel, méretük két-háromszorosára növekszik s a színük a pirostól a vörösig terjedő árnyalatban változik. A duzzadt ajkak szorosan körül ölelik a hímtagot, ezzel létre hozzák az úgynevezett orgasztikus mandzsettát. A csikló, amely az izgalmi szakasz elején még mereven ágaskodott, most fokozatosan ellaposodik, majd teljesen visszahúzódik saját fitymájába. A pénisz ki-be mozgása előre hátra mozdítja a rátapadó kis szeméremajkakat, amelyek viszont a környező testszövetek összeköttetése révén a csiklót késztetik dugattyú-szerű mozgásra a saját bőrredőjében. Szakmai körökben úgy fogalmaznak, hogy ilyenkor kétféle közösülés is folyik, azaz a nő a férfivel, de egyúttal önmagával is szeretkezik. Költői kép ez, de igaz.

  A belső fiziológiai történések időközben egyre nagyobb „fordulatszámot” érnek el. A plató fázisban megnövekszik a hüvelyváladék mennyisége, szaporábban ver a szív, gyorsul a lélegzés, a vérnyomás is emelkedik, úgy 40 higanymilliméterrel. A méh pár perces összehúzódásokkal jelzi, hogy a belső feszültség tovább halad felfelé, s nyitva az út az orgazmus felé. Mintegy három perccel az orgazmus előtt a csikló már alig tapintható, annyira ellaposodik. Ha semmi sem zavarja az együttlétet, a további ingerlés kiváltja a csúcsélményt.

  Ezekben a pillanatokban a megtermékenyülés szempontjából is érdekes esemény zajlik le. Az addig termelődött hüvelyváladék (fekvő helyzetben) összegyűlt a vagina hátsó részében lévő mélyedésben, ezzel kialakult a magtó. Az orgazmuskor ez a váladék tovább szaporodik majd magába foglalja a férfi ondóját is. Az addig sűrűn jelentkező összehúzódások után a méh leereszkedik, a méhszáj pedig belemártódik a magtóba, s a szakemberek szerint szinte felszippantja az ondószálakat. A leírtakat azért fontos ismerni, mert világosan látható, hogy míg a gyönyör-érzést számtalan testhelyzetben el lehet érni, a gyermektámasztás valószínűsége a hagyományos, másként „misszionárius” pózban a legnagyobb.

  Mindegy hol, csak legyen orgazmus

  Állítólag minden nő arra vágyik, hogy hüvelyben élje meg az orgazmust. Nem tudom. Sokan sokféleképpen nyilatkoznak erről. Tény az, hogy aki az áhított módon jut örömhöz, az is a csikló ingerlése, helyesebben az előbb vázolt öningerlése révén jut gyönyörérzéshez. Ez esetben azonban el kell ismernünk, hogy igenis szerepet játszik a partner pénisz mérete, pontosabban annak körfogata. A hosszúság elhanyagolható, hiszen a hüvely hossza nagyjából 12 centiméter körül van, tehát egy abszolut átlagos pénisz se tud teljesen „eltűnni” benne. De megfelelő körmérték szükséges ahhoz, hogy kialakulhasson az a bizonyos, egész rendszert működtető orgasztikus mandzsetta.

 Az utóbbi néhány évtizedben sok szó esik a titokzatos „G”-pontról, azaz a Graffenberg pontról. A szerencsésebb nők állítólag találnak a  hüvely boltozaton, a bemenettől kb. 2-4 centire egy lencsényi mélyedést, amelynek nyomása, dörzsölő ingerlése fantasztikus élvezethez vezet. Ebből a lyukacskából az orgazmus pillanatában váladéknak illik kilövellnie. A jelenségről láttam is egyszer egy oktatófilmet, ám a „G”-pont létezésével kapcsolatban mégis kétségeim vannak. Több évtizedes praxisom alatt még nem beszélgettem olyan hölggyel, aki a gyönyörszerzésnek ezzel a plusz lehetőségével is fel lett volna szerelkezve. Sőt, az ismerősök ismerőseitől sem hallottunk efféle csodaszervről. Tegyük hozzá: létezése tudományosan, anatómiai-bonctanivizsgálatokkal sincs bizonyítva. Mindez komoly érv Graffenberg doktor felfedezése ellen. Ennek ellenére nem merem állítani, hogy csupán fantázia szüleménye a „G”-pont. Hiszen még olyan sok mindent nem tudunk az emberi test működéséről! És bizonyára mégis akadnak kiváltságosok, akiket valamiért, valamilyen módon megáldott vele a természet. Érdemes tehát keresgélni, hátha kellemes meglepetésben lesz részük...

Az orgazmus csak hab a tortán. Az orgazmus-centrikusan közösülő nők,-férfiak sokat veszítenek, ha siettetik a csúcsélményt, és közben a nemi élvezetek egész soráról maradnak le. A sokszor átélt orgazmus ellenére is gyakran kielégületlenségről panaszkodnak.

Az lenne az ideális, ha mindig akkor, és csak akkor kerülne sor a szeretkezésre, amikor igazi vágyat érzünk. De a számtalan napi gond, munkahelyi és családi probléma miatt estére jókora feszültség gyűlik össze mindannyiunkban, s ez bizony ellene hat a szexuális késztetésnek is . Mindezek miatt nagyon fontosnak tartom, hogy a gyengébb nem ragaszkodjon a megfelelő előjátékhoz! A férfiaknak ugyanis könnyű, hiszen minden magömléssel orgazmushoz jutnak. Ám ehhez a csúcsélményhez vezető úton a nőknek sok-sok akadályon kell átvergődniük. Hogy miből is áll a megfelelő előjáték? Arra sajnos sehol sem tanítják a férfiakat. Javarészük ezért úgy véli, elég csak „odanyúlnia”, s menten az egekben jár a partnere. Ha ez így volna, akkor el is lehetne hanyagolni a lelki tényezőket. De nem lehet.